Uncategorized

Διαλέξτε τον κατάλληλο δονητή

Η επιλογή του κατάλληλου δονητή αποτελεί μία (κυρίως) προσωπική απόφαση του κάθε ατόμου. Η χρήση των sex toys και συγκεκριμένα των δονητών έχει πλέον ξεκάθαρα θετικά οφέλη καθώς ολοένα και προτείνονται περισσότερο από ειδικούς σεξουαλικής ευεξίας αλλά και γιατρούς. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες που διεξάχθηκαν την τελευταία δεκαετία, όπως αυτή των (Rull και λοιποί, 2018), προτάθηκε η συστηματική χρήση των δονητών καθώς χρησιμοποιούνται για την κλινική αντιμετώπιση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας και προάγουν την σεξουαλική ευεξία και ευχαρίστηση. Πώς όμως διαλέγει κάποιο άτομο τον κατάλληλο δονητή και τί πρέπει να έχει κατά νού;

• Η αρχική ερώτηση είναι τί αποζητά ο χρήστης από την αγορά ενός δονητή; Είναι για να τον ερεθίσει εξωτερικά; εσωτερικά ; Ή ένας πιθανός συνδυασμός αυτών; Η ερώτηση αυτή αποσκοπεί στο να μπορέσει ο μελλοντικός χρήστης να αγοράσει το σωστό προϊόν για αυτόν, αγοράζοντας δηλαδή έναν δονητή που ερεθίζει το σημείο G, την κλειτορίδα ή ένας εργονομικός συνδυασμός και των δύο.

• Το δεύτερο κριτήριο είναι το μέγεθος και το σχήμα του. Η φυσιολογία του κάθε ανθρώπου διαφέρει και γι’ αυτό υπάρχει μία εξαιρετικά μεγάλη γκάμα με διάφορα μήκη, διαμέτρους, πάχη και σχήματα τα οποία δεν είναι τυχαία επιλεγμένα καθώς ο κύριος γνώμονας ενός δονητή είναι να έρχεται στα <<μέτρα>> του εκάστοτε χρήστη. Η διαβάθμιση αυτή στα μεγέθη καθιστά την αναζήτηση του κατάλληλου δονητή μία όμορφη διαδικασία στην οποία σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει <<λάθος>> επιλογή παρά μόνο…ενδιαφέρουσα επιλογή!

• Η κατασκευή των δονητών γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις από υλικά τα οποία είναι φιλικά για το σώμα, δηλαδή μη-αλλεργιογόνα και με μη-τοξικά συστατικά. Η αίσθηση κάθε δονητή ποικίλει ανάλογα με το υλικό τ ‘οποίο κατασκευάζεται και συνεπώς ένας πλαστικός δονητής και ένας ατσάλινος δονητής θα έχουν διαφορετική αίσθηση.

• Η λειτουργία ενός δονητή αποτελεί ίσως το ποιο σημαντικό χαρακτηριστικό του. Οι δονητές διαφοροποιούνται μεταξύ τους τόσο σε θεμελιώδη χαρακτηριστικά όπως είναι η ένταση της δόνησης, η μορφή της δόνησης και το μοτίβο της δόνησης αλλά και σε ποιο λεπτεπίλεπτα χαρακτηριστικά όπως το σχήμα της κεφαλής του, το εξάρτημα της κεφαλής αυτό ή ακόμα και η διάμετρος της. Οι σύγχρονοι δονητές έχουν δεκάδες διαφορετικά μοτίβα δόνησης, έρχονται με αξεσουάρ που επιτρέπουν την απομακρυσμένη χρήση τους είτε μέσω τεχνολογίας bluetooth ή ακόμα και μέσω ειδικών κινητών εφαρμογών στις οποίες οι λειτουργίες δόνησης και τα μοτίβα πολλαπλασιάζονται εκθετικά! Επίσης, οι περισσότεροι νέοι δονητές είναι πρακτικά αθόρυβοι, έχουν δεκάδες ώρες λειτουργίας πριν χρειαστεί να φορτίσουν (κυρίως μέσω usb) και είναι αδιάβροχοι.

• Αναπόφευκτο κριτήριο για όλους αποτελεί η τιμή. Οι δονητές βρίσκονται σε ένα μεγάλο εύρος τιμών ξεκινώντας από μερικές δεκάδες ευρώ και φτάνοντας σ ‘ένα πλασματικό…ταβάνι. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει ο κατασκευαστής και το brand ενός δονητή.

• Τέλος, σημαντικό κριτήριο αποτελεί η εγγύηση που έχει κάθε προϊόν. Η πολιτική επιστροφής αλλά και της εγγύησης – αντικατάστασης αποτελεί έναν παράγοντα που ο μελλοντικός χρήστης οφείλει να λάβει υπόψιν καθώς πρόκειται για την αγορά ενός <<ευαίσθητου>> προϊόντος και υπάρχει η πιθανότητα ο δονητής να μην πληροί τις προσδοκίες του και να θελήσει να τον αντικαταστήσει ή και επιστρέψει πίσω (εάν αυτό φυσικά είναι εφικτό). Συνεπώς, η επιλογή του κατάλληλου δονητή γίνεται αναλόγως με τις ορέξεις αλλά και τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Η επιλογή του κατάλληλου δονητή πρέπει να έχει ως κύριο γνώμονα έναν συνδυασμό των παραπάνω και να λαμβάνεται πάντοτε υπόψιν η υγεία του ατόμου.