Uncategorized

Αρώματα φερομόνης και πως λειτουργούν

Στην αιώνια προσπάθεια του ανθρώπου να ανακαλύψει τα μυστικά της ελκυστικότητας, τα αρώματα φερομόνων αναδεικνύονται ως το μυστικό όπλο για να διευρυνθεί το πεδίο της απόλαυσης και της ερωτικής έλξης. Στον κόσμο των αισθησιακών προϊόντων, τα αρώματα φερομόνων έχουν γίνει αντικείμενο προσοχής και ενδιαφέροντος. Από θαυμαστές που τα θεωρούν <<μαγικά>>φίλτρα έρωτα μέχρι αρνητές που αμφισβητούν την ύπαρξη τους, η επιστήμη πίσω από τη λειτουργία των αρωμάτων φερομόνων εξακολουθεί να προκαλεί συζητήσεις.

Τί είναι η φερομόνη;

Η φερομόνη αποτελεί χημική ουσία που παράγεται φυσιολογικά από τον οργανισμό και μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις των άλλων προς εμάς. Αν και η επιστημονική έρευνα εξακολουθεί να εξερευνά το πώς ακριβώς λειτουργεί, τα αρώματα φερομόνων έχουν καταφέρει να προκαλέσουν αίσθηση θαυμασμού και ενδιαφέροντος στον κόσμο της σεξουαλικής ευεξίας.

Η επιστήμη πίσω από τα φερομόνια μας λέει ότι:

Οι ανθρώπινοι οργανισμοί απελευθερώνουν φερομόνη μέσω του ιδρώτα και άλλων σωματικών υγρών, και αυτά τα φυσικά σημάδια επικοινωνίας παίζουν σημαντικό ρόλο στην ελκυστικότητα και τον δεσμό μεταξύ των ανθρώπων. Η ουσία αυτή φαινομενικά επηρεάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, καθώς ενεργοποιούνται κάποιοι υποδοχείς του οσφρητικού συστήματος οι οποίοι εντοπίζουν την χημική αυτή ουσία και αποστέλλεται σήμα σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, ενεργοποιώντας την αντίστοιχη περιοχή που σχετίζεται με το συναίσθημα και τις αναμνήσεις. Στην συνέχεια, ο εγκέφαλος αποκωδικοποιεί την “πληροφοριά” των φερομονών και πυροδοτεί αισθήματα έλξης, ενδιαφέροντος και οικειότητας και γι’ αυτό τα αρώματα φερομονών μπορούν να δράσουν υπέρ του χρήστη, με διακριτικό τρόπο και να πετύχουν τον στόχο τους.

Ωστόσο, η επίδραση των φερομόνων μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με τις γενετικές και υποκείμενες σεξουαλικές προτιμήσεις.

Τα αρώματα φερομόνων, που προσομοιώνουν αυτές τις φυσικές ουσίες, έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ενισχύσουν την έλξη, την αυτοπεποίθηση και τη συναισθηματική σύνδεση στις σεξουαλικές τους σχέσεις. Οι φερομόνες λειτουργούν στο υποσυνείδητο και σε βάθος χρόνου, επηρεάζουν το άτομο στην κατεύθυνση της αύξησης της επιθυμίας του για σεξ.

Παρά το γεγονός οτι τα αρώματα φερομονών είναι όντως αποτελεσματικά και η επιστήμη της βιοχημείας το επιβεβαιώνει μέσω κλινικών μελετών, σαν αυτή που διεξήγαγαν οι J. Verhaeghe, R. Gheysen, and P. Enzlin το 2013 και δημοσίευσαν στο NIH PubMed με τίτλο “Pheromones and their effect on women’s mood and sexuality “, οι φερομόνες δεν εγγυόνται 100% έλξη ή παρόμοια συναισθήματα καθώς αποτελούν ένα κομμάτι από το παζλ του παιχνιδιού του φλέρτ και παρά το γεγονός ότι μπορούν να συμβάλουν θετικά στην μεταξύ αλληλεπίδραση, πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν ότι το φλέρτ είναι μία πολυδιάστατη διαδικασία και η εν γένει χειραγώγηση των ουσιών αυτών δεν είναι παρά ένα κομμάτι του!

Τα αρώματα φερομόνων διατίθενται σε μια ποικιλία προϊόντων, όπως αρώματα, λοσιόν και σπρέι. Η εφαρμογή τους είναι απλή, καθώς απλώς απλώνονται στο δέρμα σαν οποιοδήποτε άλλο αρωματικό προϊόν. Ωστόσο, η διαφορά κρύβεται στην αναζωογονητική ικανότητα που προσφέρουν στη σεξουαλική ζωή. Είτε είναι μια νέα γνωριμία είτε μια μακρόχρονη σχέση, τα αρώματα φερομόνων μπορούν να προκαλέσουν έναν επιπλέον βαθμό ελκυστικότητας και έντασης μεταξύ των ατόμων.